Recepty z Hashashiry

Když jsme se před časem rozhodli založit blog, věděli jsme, že nebudeme psát jenom o tapetách nebo o tom, co v Lavmi děláme. Věděli jsme, že se s vámi chceme dělit o mnohem víc. Kolem nás je totiž tolik radostí a zajímavostí, že by bylo škoda si je nechat pro sebe. Věříme, že sdílená radost se násobí.

 

Dnes se podělíme o recepty z jedné pražské oázy – bistra  Hashashira, kde kromě výtečných jídel servírují i vlídnost, klid a pohodu. Tady si skutečně odpočinete. My na Hashashiru nedáme dopustit a vřele tento spot doporučujeme.

V těchto horkých dnech vám může přijít vhod recept na letní osvěžující salát a bruschetu od naší kamarádky Lucky, která je jednou z duší bistra. Sama vás recepty provede.

 

 

Připravila jsem pro vás dva sezonní recepty. Jsou nesmírně jednoduché a rychlé, vypadají skvěle a chutnají božsky! Dejte si určitě záležet na výběru surovin, protože když jsou skvělé jednotlivosti, pak bude celek dokonalý. Zároveň berte množství jen orientačně a nebojte se vše přizpůsobit svojí chuti. Tak, jak to děláme i my v Hashashiře.

 

 

Baby špenát s jahodami a kozím sýrem (pro 2 osoby)

•    1 vanička baby špenátu
•    1 zralé avokádo
•    1 malá červená cibule
•    200 g sladkých jahod
•    čerstvý kozí sýr
•    olivový olej
•    ocet z vlašských ořechů popř. balsamico
•    pepř a sůl

 

Postup

Omytý a osušený baby špenát promíchám v misce s jemně nakrájenou červenou cibulí, avokádem, jahodami, olivovým olejem a octem. Osolím a opepřím čerstvě mletým pepřem. Salát ozdobím čerstvým kozím sýrem a hned podávám. Dobrou chuť!

 

 

Rajčatová bruschetta (pro 2 osoby)

•    2 italské ciabatty
•    300 g slaďoučkých cherry rajčátek
•    čerstvá bazalka
•    olivový olej
•    balsamico
•    pepř a sůl

 

Postup

Nakrájím omytá cherry rajčátka a na kvalitě opravdu nešetřím, protože tenhle recept stojí a padá s chutí rajčat. V míse rajčata promíchám s nasekanou bazalkou, ochutím olivovým olejem, octem, solí a pepřem. Ciabattu podélně překrojím a obě poloviny nasucho opeču. Nakonec vše navrším na opečené ciabatty a ozdobím balsamicem. Chce to větší talíř, trochu to padá, ale chutná to skvěle! Dobrou chuť.

 

 

www.hashashira.cz

 

 

Babeta Ondrová / zakladatelka a designérka Lavmi

babeta@lavmi.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *